Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Δώρο αγάπης-ζωής

Έλειπα πολλές μέρες και δεν έμαθα μια υπέροχη απόφαση που πήρε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο.
Με πήραν, λοιπόν, τηλέφωνο σήμερα το πρωί και μ’ ενημέρωσαν γι’ αυτό.
Η απόφαση έλεγε ότι σήμερα, 12 Μαΐου , θα πήγαινε στον χώρο του Λυκείου συνεργείο αιμοδοσίας από το Νοσοκομείου Ρεθύμνου για εθελοντική αιμοδοσία καθηγητών, μαθητών και γονιών των παιδιών.

Δεν μπορώ παρά να επαινέσω την απόφαση του Συλλόγου αυτή, ασχέτως αποτελέσματος.
Είναι ένα δώρο αγάπης και ζωής προς τους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα προς τα παιδιά μας που αιμορραγούν στην άσφαλτο κάθε μέρα.

Η ομάδα του Νοσοκομείου έφυγε μεν από το σχολείο, αλλά μπορούμε και μέσα στις επόμενες μέρες, αφού έχουμε ενημερωθεί πλέον, να πάμε στο Νοσοκομείο να δώσουμε αίμα.

3 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Ωραίες ιδέες για κλέψιμο κυκλοφορούν εδώ!! Μπράβο, Φωτεινή. Από Σεπτέμβρη μπορεί να σε...αναγκάσουμε να αναρτήσεις και την αιμοδοσία του 6ου Λυκείου Καλλιθέας. ( Κάπου σε καλό θα βγάλει αυτή η ζήλεια! )

Φωτεινή S είπε...

Διονύση,
αυτή η ζήλεια πρέπει να υπάρχει.
Για καλό είναι, οπότε επιβάλεται!
Μια ιδέα που μου πέρασε τώρα είναι το εξής: Σε συνενόηση με τους συλλόγους καθηγητών ή γονέων όλων των σχολείων της Αθήνας,(που είναι πάρα πολλά), να στήνεται έξω από τα σχολεία, εκ περιτροπής, η μονάδα κινητής αιμοδοσίας και να καθιερωθεί έτσι. Κάτι σαν "έρχονται και σε βρίσκουν μέσα στο σπίτι σου για να σου πάρουν αίμα".
Ακόμα κι ο περαστικός να βρίσκει στον δρόμο του, τυχαία, τη μονάδα και να του γίνει συνήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Tι σύμπτωση, την ίδια μέρα, Δευτέρα, 12 Μαΐου και άλλη μία εκπαιδευτική κοινότητα, αυτή της Ε.Λ.Μ.Ε Καλλιθέας , Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου οργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία καθηγητών!
Ε.ΤΖΕΤΖΟΥ