Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΓΕΛΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ...ΧΑΘΗΚΑΜΕ!!!

Μια πρωτότυπη εκδήλωση στο Ρέθυμνο
Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009

Γιατί έχουμε ξεχάσει να γελάμε στην καθημερινή μας ζωή; Πώς το άγχος, το «τρέξιμο» και οι υποχρεώσεις, μας μετέτρεψαν σε στρατιωτάκια «κινούμενα» κι αγέλαστα;
Η λύση είναι εδώ. Tο γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο!

Η ιδέα ξεκίνησε από την Ινδία κι έχει διαδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο με 300.000 μέλη.

Τα οφέλη του Γέλιου:

● Το γέλιο σαν αεροβική άσκηση είναι μια διασκεδαστική και απλή μορφή άσκησης, που σε κάνει να νιώθεις καλά. Μια καλή προπόνηση χωρίς κόπο και ιδρώτα. Ενδείκνυται για άτομα που κάνουν καθιστική ζωή, ή είναι καθηλωμένοι στο κρεβάτι, σε αναπηρικό καροτσάκι, καθώς και για ηλικιωμένους. Με 20’ λεπτά γέλιου, γεμίζουμε ενέργεια για όλη τη μέρα.

● Το γέλιο ενεργοποιεί πάνω από τους μισούς μας μυς και γυμνάζει στομάχι, κοιλιακούς, μέση και μυς της λεκάνης.

● Παρέχει εσωτερικό μασάζ της πεπτικής οδού και των εσωτερικών οργάνων, όπως το συκώτι, η σπλήνα, το πάγκρεας, τα νεφρά και τα επινεφρίδια.

● Τονώνει την κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος, προϋπόθεση για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.


Νοητικά, συνθηματικά, πνευματικά οφέλη

― Το γέλιο κάνει ευκολότερη την αντιμετώπιση της ζωής και των προκλήσεών της.

―Μας τοποθετεί στην παρούσα στιγμή, και βοηθάει να ζούμε το «τώρα».

―Το γέλιο εξουδετερώνει επώδυνα συναισθήματα όπως: φόβο, θυμό, ανία, απελευθερώνοντάς τα.


Δημιουργώντας θετική ενέργεια

Όταν οι άνθρωποι γελούν μαζί σε μια ομάδα, αναπτύσσεται θετική ενέργεια σε όλη την ομάδα, η οποία πηγάζει από θετικές σκέψεις, αισθήματα και συναισθήματα, εξουδετερώνοντας κυριολεκτικά αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις.

Καλλιέργεια αυτοπεποίθησης

― Το γέλιο μετουσιώνει τη συστολή μας, κάνοντάς μας να νιώθουμε πιο ασφαλείς και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

― Όταν κάνουμε κάποιον να γελάσει, εκείνος με τη σειρά του ανταποκρίνεται.


Βελτίωση επικοινωνίας

Είναι δύσκολο να παραμένεις σε σύγκρουση με κάποιον ενώ γελάς.

Το γέλιο μας επιτρέπει να είμαστε πιο ανοιχτοί ο ένας με τον άλλο.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.laughter-yoga.gr

Όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε την Παρασκευή 22 Μαΐου στα ΚΑΠΗ Ρεθύμνου, καθώς και Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Μαΐου στον Δημοτικό Κήπο στις 11:00 π.μ. Κάτω από τα δέντρα η Ελένη & Βασιλική Σκρέκου, Πιστοποιημένες Δασκάλες Σχολής Γέλιου θα μας δείξουν πώς μπορούμε να ξαναβρούμε το «χαμένο» μας χαμόγελο με διάφορες πολύ απλές τεχνικές και αναπνοές. Απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.


«Χαμόγελο στο Ι.Χ.»

Αμέσως μετά, τα χαρούμενα Ποδήλατα θα ξεχυθούν στους Ποδηλατόδρομους και στην Παλιά Πόλη, «μεταδίδοντας» το χαμόγελο σε πεζούς και σε οδηγούς.

Η παρουσία του Κλαμπ Γέλιου στις εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο είναι αφιλοκερδής. Η οργάνωση και το κόστος των εκδηλώσεων είναι προσφορά των «φίλων του Ποδηλάτου» Ρέθυμνο.

Αναμετάδοση από τα Ρεθεμνιώτικα Νέα



Updated




Aσκήσεις γέλιου



5 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

:-)))
Γεια σου, Φωτεινή,
Ευχαρίστως να σκάσω! ( ...στα γέλια..). Πολύ δραστήριοι οι ποδηλάτες σας εκεί στο Ρέθυμνο, αν ήμουν εκεί θα συμμετείχα σίγουρα.

Ένας μικρός δισταγμός μόνο. Σύμφωνοι, το γέλιο κάνει όλα αυτά και άλλα πολλά. Λίγο δύσκολο, όμως, ή τουλάχιστον περίεργο, να το βάλουμε σε ένα μαζικό καλούπι που να λειτουργεί με πρόγραμμα.

Θεωρώ, πάντως, ότι είμαστε από τους πιο "μουρτζούφλικους" λαούς, αρκετά κατηφείς και γκρινιάρηδες. Οπότε, αναρτήσεις σαν κι αυτή καλό μας κάνουν - και πολύ μάλιστα!
Καλό βράδυ.

Φωτεινή S είπε...

Διονύση,
δεν ήξερα καθόλου πως υπάρχει κάτι τέτοιο και μόλις το είδα στην εφημερίδα, χωρίς δέυτερη σκέψη, το ανάρτησα. Πάντως από περιέργεια θα πάω την Κυριακή και θα σας ενημερώσω σχετικά.
Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα γέλιου. Λίγη παρακίνηση θέλω και...μ' ακούει το μισό τετράγωνο, καθότι έχω και βροντερή φωνή!
Καλό βράδυ και σ' εσένα.

Meropi είπε...

Είμαι περίεργη πώς θα προκαλέσουν το γέλιο! Με ανέκδοτα άραγε??? Χα χα χα! Γελώ προκαταβολικά εγώ.

Καραβάκι είπε...

Για όσους σαν κι εμένα γελούν δύσκολα τα όσα διάβασα είναι χρήσιμα.Καλημέρα φωτεινή!Χαμογελαστή και γεμάτη φως.Θα περιμένουμε να δεις και να μας ενημερώσεις κι εμάς.Μακάρι να γινόταν τέτοιες εκδηλώσεις πιο συχνά.Όλοι μας το έχουμε ανάγκη το γέλιο.

Artanis είπε...

Ωραία πράγματα βλέπω στο Ρέθυμνο...Καλά να περάσετε...Φιλιά πολλά απο την χειμωνιάτικη ΝΖ...