Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Μιμητισμός ή νέα περίπτωση "Μέγκαν-Λόρι Ντρου" ο Δημήτρης;

Την Παρασκευή το πρωί στην οδό Πειραιώς, ένας 19άχρονος σπουδαστής από τη Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ στην περιοχή του Ρέντη πυροβόλησε και τραυμάτισε τρία άτομα (έναν συμμαθητή του και δύο εργαζόμενους που βρέθηκαν στο δρόμο του) και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

Στοπ!

Το μυαλό κολλάει. Δεν μπορεί να λειτουργεί με φυσιολογικό τρόπο και ρυθμό.

Εμένα κόλλησε στη μικρή Μέγκαν, πριν ένα χρόνο περίπου. Δεν θυμόμουνα το όνομα, θυμόμουνα πολύ καλά, όμως, την περίπτωση.

Έκανα την αναζήτησή μου και βρήκα τη Μάνια Σ (Σάββατο, 23 Αυγούστου 2008 1:04 μμ) που το πήρε, λέει, από το μπλογκ του Μιχάλη.

"Έχετε αναρωτηθεί, όλοι εσείς που σερφάρετε στο διαδίκτυο ποιος κρύβετε πίσω από το πληκτρολόγιο;
Μιλάτε με κάποιον διαδικτυακό φίλο, αλλά στην ουσία δε ξέρετε ποιος βρίσκεται πίσω από το προφίλ που διαβάζετε.Ακόμα και οι φωτογραφίες που μπορεί να έχει, μπορεί να είναι ψεύτικες. Φωτομοντάζ για παράδειγμα.Το διαδίκτυο δίνει μια μοναδική ευκαιρία σε όλους, να γίνουμε όποιοι θέλουμε. Να διαλέξουμε ή να φτιάξουμε όποια προσωπικότητα θέλουμε. Να παίξουμε όποιο ρόλο θέλουμε.

Η άρνηση βέβαια της πραγματικότητας είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

Η Μέγκαν αυτοκτόνησε.
Κρεμάστηκε στην ντουλάπα του παιδικού της δωματίου.
Ο Τζος Έβανς είναι ο δολοφόνος.
Ο Τζος Έβανς είναι η εικονική προσωπικότητα που δημιούργησε η Λόρι Ντρου.

Μια γειτόνισσα της Μέγκαν.
Η Λόρη Ντρου είναι 47 χρονών. Έχει όλη την εμπειρία να δημιουργήσει μια γοητευτική προσωπικότητα, όπως ο 16χρονος Τζος Έβανς.Έχει όλη την εμπειρία για να κάνει τα 6 βήματα προσέγγισης και να φτάσει στην αθώα ψυχή της 13χρονης Μέγκαν.Έχει όλη την εμπειρία να δομήσει τον λόγο της.Ξεκίνησαν με συνομιλίες που εξελίχθηκαν σε ένα πολύ δυνατό ειδύλλιο εξ αποστάσεως.

Κέρδισε την εμπιστοσύνη της. Πήρε το κλειδί της ψυχής της και είδε τον κόσμο της 13χρονης Μέγκαν.

Τον εσωτερικό της κόσμο. Ό,τι ποιο πολύτιμο δηλαδή σε έναν άνθρωπο.
Η Λόρι Ντρου με ακρίβεια χειρούργου και κινήσεις ταχυδακτυλουργού, οδήγησε την Μέγκαν σε θέσεις όπου η μικρή κοπέλα της εξομολογήθηκε γεγονότα και συναισθήματα τόσο ενδόμυχα, που δύσκολα θα έλεγε.
Όλα αυτά η Λόρι Ντρου δε τα διάβασε απλώς, αλλά τα κράτησε, τα αποθήκευσε στον Υπολογιστή της, ώστε όταν έρθει η σωστή ώρα, να χτυπήσει σκληρά.
Και τι είναι ποιο σκληρό από την δημοσιότητα των ενδόμυχων συναισθημάτων και σκέψεων μας;

Τι φοβάσαι, τι μισείς, τι αγαπάς, τι όνειρα έχεις.

Η Λόρι Ντρου ή για την μικρή Μέγκαν Τζος Έβανς όταν ήρθε η ώρα, έκανε την δημοσιοποίηση των συνομιλιων.Βρήκε την ευκαιρία όταν η Μέγκαν της γράφει ότι θα κάνει ένα πάρτι γενεθλίων. Τότε βρίσκει την ευκαιρία και αλλάζει προσωπικότητα.
Ο Τζος Έβανς παύει να ειναι ο γλυκός και υπέροχος, γίνεται κακός και άσχημος. Σαρκαστικός και επιθετικός.Η Μέγκαν τα χάνει. Δε μπορεί να καταλάβει γιατί ο σύντροφος της, συμπεριφέρεται έτσι.

Ένα κοριτσάκι 13 χρονών δεν έχει τα ψυχολογικά αντισώματα για να αντιδράσει.
Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί αυτός που αγαπάει της συμπεριφέρεται τόσο άκαρδα.
Ο Λόρι Ντρου ως Τζος Έβανς προχωράει ακόμα πιο πολύ.
Δημοσιεύει όλες τις συνομιλίες με τις εξομολογήσεις της. Της βγάζει σε κοινή θέα. Τώρα όλοι μπορούν να τις διαβάσουν. Φίλοι και γνωστοί. Να χλευάσουν ή στην καλύτερη περίπτωση να την συμπονέσουν. Πως ήταν τόσο αφελής;
Όλοι ειναι σε θέση να δουν την ψύχη της Μέγκαν, όχι όμως όπως πραγματικά είναι: αθώα, αλλά όπως γίνεται πάντα διεστραμμένα. Έτσι το καημένο το κοριτσάκι έγινε βορά στα δόντια των αρπακτικών.
Όμως η Λόρι Ντρου, δεν αρκείται ούτε σ'αυτό, θέλει κάτι περισσότερο.
Έτσι στέλνει το τελευταίο σχόλιο της ως Τζος Έβανς: Νομίζω ότι ο κόσμος θα είναι καλύτερος χωρίς εσένα.

Η μικρή Μέγκαν που είναι διαλυμένη, ο άνθρωπος που αγάπησε την διαλύει κομματάκι κομματάκι και δε ξέρει το γιατί. Τι έκανε για να αξίζει τέτοια μεταχείριση.

Η εικονική προσωπικότητα που αγάπησε η Μέγκαν είναι άκαρδη και σκληρή. Θέλει το θάνατό της.

Η Μέγκαν κρεμάστηκε από την ντουλαπα της. Άφησε την τελευταία της πνοή στο παιδικό της δωμάτιο, έτσι απλά.

Ήταν μόνο 13 χρονών.

Ο σερίφης της περιοχής υποστήριξε ότι η Λόρι Ντρου δε διέπραξε κανένα έγκλημα.

Ευτυχώς υπάρχει και το ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Στις 15 Μαΐου 2008,το Ομοσπονδιακό δικαστήριο άσκησε δίωξη εναντίον της Λόρι Ντρου με τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της άσκησης συναισθηματικής βίας."

Και αργότερα ο ΑΑΤΟΝ στις 22-02-2009 γράφει:

Γονείς, σας ενδιαφέρει πολύ

Αφιερώνεται σε όλους τους γονείς που δηλώνουν χαλαρά «Α, εγώ δεν έχω ιδέα από κομπιούτερ. Σε αυτά το παιδί μου πραγματικά σκίζει».
Αφιερώνεται στους εφήβους που γράφουν συνθηματικά "pos", δηλαδή "Γονείς από πάνω μου" όταν βρίσκεται ο γονιός στο δωμάτιο και δεν θέλουν να δει τι συνομιλία έχουν.
Η ιστορία είναι συγκλονιστική. Πρόκειται για μια από τις πιο φρικιαστικές απάτες που έχουν γίνει στο Διαδίκτυο με θύμα, ένα νέο και ..νεκρό πλέον 13χρονο κορίτσι.

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη ανάσα την δίκη που άρχισε στην Αμερική. Το γεγονός είναι παλιό. Ξεχάστηκε αλλά επανήλθε στο προσκήνιο έπειτα από τις έρευνες του FΒΙ.

Δύο παιδιά στην εφηβεία τους γνωρίζονται μέσα από μια δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ένα site με εκατομμύρια μέλη ανά την υφήλιο. Ο Τζος Έβανς, 16 ετών, μόλις μετακομίζει στην γειτονιά της 13χρονης Μέγκαν, αρχίζει να επικοινωνεί διαδικτυακά μαζί της. Της γράφει πως δεν πάει σχολείο: εκπαιδεύεται στο σπίτι με ιδιαίτερα μαθήματα. Δεν έχει τηλέφωνο: δεν το είχαν εγκαταστήσει ακόμα. Σιγά σιγά, οι «συνομιλίες» γίνονται όλο και πιο εξομολογητικές. Ένα «εξ αποστάσεως ειδύλλιο» δεν αργεί να ανθήσει. (Φυσικά, δεν έχουν συναντήσει ποτέ ο ένας τον άλλον.) Η Μέγκαν χαρούμενη, ετοιμάζει το πάρτι γενεθλίων της.

Τότε, εντελώς ξαφνικά, ο 16χρονος αλλάζει. Γίνεται επιθετικός, σαρκαστικός, την βρίζει, την κατηγορεί ότι είναι διπρόσωπη.

Η Μέγκαν τα χάνει, αποσυντονίζεται, παγώνει. Και δεν ξέρει ακόμα ότι τα χειρότερα έρχονται. Γιατί ο Τζος είχε αποθηκεύσει όλες τις συνομιλίες με το κοριτσάκι. Και μια ωραία πρωία δημιουργεί ιστοσελίδα που περιείχε τις εξομολογήσεις της, τα μυστικά της, την ζωή της ολόκληρη.

Έτσι φόρα παρτίδα, κάνει την ψυχή της βορά στα κοφτερά δόντια γνωστών και αγνώστων. Η Μέγκαν δεν αντέχει τον χλευασμό, τον διασυρμό από γνωστούς, γείτονες, συμμαθητές, φίλους. Κι όταν ο Τζος της έστειλε το τελευταίο μήνυμα «Νομίζω ότι ο κόσμος θα είναι πολύ καλύτερος χωρίς εσένα», το 13χρονο κοριτσάκι κρεμιέται στην ντουλάπα του παιδικού του δωματίου. Έτσι ξεψύχησε, έτσι την βρήκε η μάνα της...

Μετά τον θάνατό της, βγήκαν όλα στην φόρα.
Ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, ο 16χρονος Τζος, ούτε Τζος λεγόταν ούτε 16χρονος ήταν. Όλο αυτό το ειδύλλιο, όλη αυτή η φρικαλέα εικονική πραγματικότητα που οδήγησε στην αυτοκτονία, ήταν το δημιούργημα μιας γειτόνισσας της μικρής Μέγκαν.
Όνομα: Λόρι Ντρου. Αυτή παρίστανε τον (ανύπαρκτο) Τζος! Αυτή οδήγησε ψυχρά, συνειδητά, οργανωμένα την μικρή σε θάνατο. Πρώτα κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της, ύστερα διαπομπεύοντάς την, σπρώχνοντάς της στον πάτο: μέχρι να φτάσει στην αυτοκτονία, που ήταν και το τελικό ζητούμενο της Λόρι Ντρου.
Γιατί το έκανε αυτό; Ποιο το κίνητρο;
Η Λόρι είχε μια κόρη την Σάρα. Σάρα και Μέγκαν ήταν χρόνια κολλητές φίλες. Σε κάποια φάση, η φιλία τους διακόπηκε. Τότε η μητέρα- Λόρι μεταμορφώθηκε σε «έφηβο Τζος». Για να εκδικηθεί την νεαρή γειτονοπούλα, πρώην φίλη της κόρης της.
Αργότερα, στην Αστυνομία η Λόρι Ντρου, μόνο μετανιωμένη δεν εμφανίστηκε. Ο συνήγορός υποστήριξε ότι η μικρή ήταν ένα προβληματικό παιδί που έπασχε από κατάθλιψη. Κι ότι το μόνο που επεδίωκε η πελάτισσά του ήταν να μάθει τους λόγους που «ξέκοψε» την φιλία με την κόρη της.

Όταν μαθεύτηκε πως μια γυναίκα 47 χρόνων έστησε παγίδα θανάτου σε ένα 13χρονο κοριτσάκι, ξέσπασε ο χαμός. Η οργή του κόσμου ανάγκασε την Αστυνομία της περιοχής να περιπολεί το σπίτι της γυναίκας μέρα-νύχτα γιατί οι γείτονες είχαν σκοπό να την λιντσάρουν! Στο μεταξύ, η κινητοποίηση της διαδικτυακής κοινότητας ήταν τεράστια με χαρακτηριστικά ψυχολογίας του όχλου. Μέσα από γνωστές σε όλους μας υπηρεσίες ο καθένας μπορούσε με δυο- τρία κλικ να βρει όλα τα
προσωπικά δεδομένα της Λόρι Ντρου. Διεύθυνση, τηλέφωνα, μέχρι και φωτογραφίες του σπιτιού της. Το καταπληκτικό είναι άλλο: ότι σύμφωνα με την δήλωση του σερίφη της περιοχής, η Λόρι Ντρου, παρά το αξιόποινο των πράξεών της, ΔΕΝ ΥΠΕΠΕΣΕ ΣΕ ΑΔΙΚΗΜΑ.

Όμως, στις 15 Μαΐου 2008, το ομοσπονδιακό δικαστήριο άσκησε δίωξη εναντίον της Λόρι Ντρου με τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της άσκησης συναισθηματικής βίας. Οι διώξεις αυτές μπορούν να επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 25 χρόνια. Η Λόρι Ντρου είναι σήμερα γνωστή ως η «χειρότερη μητέρα στις ΗΠΑ».

Όσο για το ηθικόν δίδαγμα; Βγαίνει από μόνο του:
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ξέρουμε τι κάνουν τα παιδιά μας όταν ανοίγουν τον υπολογιστή τους.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τους μάθουμε πως ο «άλλος χρήστης» στο όποιο τσατ μπορεί να ΔΗΛΩΝΕΙ συνομήλικός τους και να είναι έως και παιδεραστής.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τους μαθαίνουμε να μη μοιράζονται ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ τα προσωπικά τους δεδομένα. Να μη λένε ποιοι είναι, τι κάνουν, πού μένουν.
Να μην εμπιστεύονται ένα «πληκτρολόγιο» από το πουθενά.
Και να καταλάβουν πως αυτό το μέσον μπορεί να είναι χρηστικό, ψυχαγωγικό, ενημερωτικό, «επικοινωνιακό»... αλλά πάντα υπάρχει και η αθέατη πλευρά της σελήνης: αυτήν που εμείς ως γονείς ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να διδάξουμε στα παιδιά μας.
Για να υπάρχουν λιγότερες «Μέγκαν» στο μέλλον...
Αν προφταίνουμε ακόμα...
Αν αυτό είναι ακόμα εφικτό...


Η ανάρτηση βγήκε μακροσκελέστατη, δεν ήθελα, όμως, να "κόψω" τίποτα απ' όσα έγραψαν οι παραπάνω φίλοι. Έχω κι εγώ παιδιά και δεν ξέρω με ποιους συναναστρέφονται στο διαδίκτυο. Μπορούν ν' αντισταθούν;

Υποθέτουμε, βέβαια, ότι εμείς οι μεγάλοι μπορούμε να αντισταθούμε και γνωρίζουμε τους κινδύνους.

Αλήθεια, τους ξέρουμε;

Μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας κι εμείς;


Ποιος ξέρει να μου πει τι αποτέλεσμα της δίκης της Λόρι Ντρου;



15 σχόλια:

Unknown είπε...

Φωτεινη μου ουτε εμεις μπορουμε γιατι μας περνει το ποταμι και μπαινοντας δεν το ψαχνουμε και πολυ ή μπορει και να μην θελουμε γιατι μας αρεσει η εικονικη πραγματικοτητα .Πιστευω ομως πας και γυρευοντας μερικες φορες ή το καλλιεργεις και με το νου σου.Τωρα ή ακολουθεις την τεχνολογια και τη εξελιξη ή κλεινεσαι στο καβουκι σου,παντως καρεκλα να κατσεις στο πεζοδρομιο οπως καναμε στην εποχη την δικη μου οι μαμαδες μας και γιαγιαδες και κουβεντα με τη γειτονια οποτε ψυχοθεραπεια δεν γινεται.Φιλακια

Άστρια είπε...

Συγκλονιστικό!!

Καμμιά φορά, από τα διάφορα που ακούω και διαβάζω (και όχι μόνο λόγω της ανωνυμίας του internet), αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο αρρωστημένα μυαλά γύρω μας;! Κι όμως ! Και από πού να πρωτοπροστατευτούμε:!

Φωτεινή πέρασα να σου αφήσω ευχές αλλά δεν μπορούσα να μην σχολιάσω την ανάρτησή σου.

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση σε σένα και την οικογένειά σου !!

cook είπε...

ο μεγαλυτερος κινδυνος προερχεται απο την αγνοια των γονεων,οσον αφορα το διαδικτυο...αφηνουν τα παιδια τους να χρησιμοποιουν ανεξελεγκτα κατι για το οποιο οι περισσοτεροι δηλωνουν αγνοια...οι κινδυνοι παντα θα υπαρχουν..ο καθενας ομοως οφειλει απο μονος του να προστατευτει..

Όσο για τον μιμιτισμο δεν τον πιστευω...ειδικα σε αυτες τις ηλικιες...μα κι αν τελικα τον δεχτουμε σιγουρα κατι άλλο προυπαρχει για να ριζωσει...

Καλο Πασχα Φωτεινη!

δεσποιναριον είπε...

Μπρρρ θριλλερ το σημερινο! Δεν την ειχα ακουσει την ιστορια. Αλλα και ποσες τετοιες ακομα θα υπηρξαν και θα υπαρχουν. Σε ευτα τα θεματα υπαρχει μεγαλος μιμητισμος. Γι αυτο καμια φορα οταν τα ΜΜΕ τα λενε μα καθε λεπτομερεια νευριαζω.
Καλο Πασχα Φωτεινουλα.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Γεια σου, Φωτεινή,

Σε ό,τι περνά από το χέρι μας και πέρα από τη δέουσα προσοχή που χρειάζεται σε ένα παιδί που μπαίνει στο ίντερνετ, αναρωτιέμαι γιατί δε συμβάλλουμε στην καθαρότητα των πραγμάτων αποτινάσσοντας τα ψευδώνυμα (μας) από τα ιστολόγια. Ναι, σταγόνα εν τω ωκεανώ, αλλά σταγόνα, όχι τίποτα.
Με τη στάση μας δυναμώνουμε ή αποδυναμώνουμε τα μέσα. Τι λέτε;

Καλές μέρες να έχεις, Φωτεινή.

Ra Ma είπε...

Ούτε και εγώ γνώριζα τη τραγική αυτή ιστορία. Θα συμφωνήσω με τα "οφείλουμε" και θα προσθέσω πως πρέπει να τα αφουγκραζόμαστε τα παιδιά μας, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό πολλές φορές.
Καλό Πάσχα νε έχετε!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.

Artanis είπε...

Την ήξερα την ιστορία, αλλά έιχα μέινει στο γεγονός οτι δεν απαγέλθηκαν κατηγορίες...Ωστε γίνεται δίκη εις βάρος της... Μπράβο...Θα το ελέγξω κι εγώ...
Να έισαι καλά, καλά να περάσετε και καλό Πάσχα να έχουμε όλοι...Φιλιά πολλά απο ΝΖ...

Unknown είπε...

Φωτεινη μου περασα και για ιντερνετικες ευχες, χρονια πολλα ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και με το καλο για το γιο σου .Φιλια

Roadartist είπε...

...Φωτεινή μου πέρασα να σου αφήσω τις ευχές μου.. αύριο το μεσημεράκι φεύγω..Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση eφίλη μου μαζί με τους αγαπημένους σου.. Πολλά φιλάκια!!!

Κατερίνα δε 'στάπα; είπε...

Είναι να μη σου τύχει, Φωτεινή μου!
Εγώ είμαι το κυκλάμινο και σου εύχομαι ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Με αγάπη!

Sophia Kollia είπε...

Καλή Ανάσταση Φωτεινή.
Την έχω ακούσει την ιστορία, και είναι πραγματικά απίστευτο που την βρήκε αθώα. Όσο για το με ποιούς μιλάνε τα παιδιά, με τους κωδικούς που βάζουν, άντε βρες το.
Το θέμα είναι να μη πέσεις σε διεστραμένο άτομο. Είναι σαν τον κλέφτη. Αν σε βάλει στο μάτι, ότι και να κάνεις ,δεν γλυτώνεις.
Καλή μέρα

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Καλή μέρα Φωτεινή .Χρόνια πολλά .

Δεν ξέρω πως εγώ πιστεύω ότι το διαδίκτυο είναι περισσότερο πραγματικό κι αυθεντικό απ΄ ότι ο έξω κόσμος. Κι αυτό επειδή κι όταν ακόμη
κάποιος υποκρίνεται βγάζει έναν εαυτό που θάθελε να είναι ,δηλαδή αυτό που πραγματικά έχει μέσα του, τις πιο ενδόμυχες σκέψεις του.
Απόψεις είναι αυτές και τίποτα δε είναι πανάκεια.
Φυσικά θα συμφωνήσω με την συντροφιά σου ,πρέπει τα παιδιά πολύ να προσέχουν που θα πέσουν, τι
βλέπουν ή ακούν γιατί δεν διαθέτουν εμπειρία και το φίλτρο της ωριμότητας που απαιτείται για να επεξεργάζονται καθαρά τα ερεθίσματα που προσλαμβάνουν. Μήπως και στον έξω κόσμο τον ίδιο κίνδυνο δεν διατρέχουν ; Μπορούμε να τα βάλουμε σε μια γυάλα για να τα προστατεύσουμε; Οχι βέβαια. Έχουμε
όμως υποχρέωση να τα ενημερώσουμε για τους κινδύνους που διατρέχουν μέσα και έξω από το διαδίκτυο και με πολύ αγάπη και φροντίδα να τους καλλιεργήσουμε το προσωπικό τους κριτήριο χωρίς να το εξαφανίσουμε, γιατί τότε πραγματικά κινδυνεύουν σε κάθε τους βήμα.
Φωτεινούλα μου Καλή Ανάσταση σου εύχομαι και να περάσεις στην πανέμορφη πατρίδα σου ,που λατρεύω,
την πιο χαρούμενη Ανοιξιάτικη Πασχαλιά.
http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr

Ανώνυμος είπε...

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΩ ΕΥΧΕΣ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ..
ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΗΤΗ

Φωτεινή S είπε...

Ο/Η AATON είπε...

Σου εύχομαι να περάσεις υπέροχα,
Καλό πάσχα και καλή ανασταση,
Νικόλας