Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Eίμαστε ευτυχισμένοι, να γελάμε κάθε μέρα!

Πολλές φορές σχεδιάζω να κάνω κάποια πράγματα και στη συνέχεια βγαίνω εκτός προγράμματος από διάφορα άσχετα πράγματα. Κυριακή πρωί και μιας που τα παιδιά μου είναι απασχολημένα με δικές τους δραστηριότητες βρήκα τον χρόνο ν' ασχοληθώ με το blogging.
Μέρα, λέει, αφιερωμένη στη γυναίκα, πφ
!!!
Ήθελα να ψάξω για τη Μελίνα που πέθανε πριν 15 χρόνια, 6 Μαρτίου, και χρόνο δεν έβρισκα
Το πρόγραμμα Μελίνα Εκπαίδευση και Πολιτισμός, θέλω να το δω κάπως περισσότερο, αλλά ξεστράτισα.
Βρήκα στην Άγονη Γραμμή από τον Παπαδάκη τον Χάρη αυτό το άρθρο που το αντέγραψα για να το έχω κι εγώ.
Δεν μπορούσα να μην το συνδυάσω με τον Νick
Vujicic, που είναι 26 χρονών..
Γεννήθηκε δίχως χέρια και πόδια..
Kαι όμως αυτό δε στάθηκε αφορμή για να αποθαρρυνθεί, να παρατήσει τη ζωή, να πάψει να κυνηγά τα όνειρα του..
Δηλώνει ευτυχισμένος.., γεμάτος στόχους και όνειρα..
Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, επισκέπτεται φυλακές, σχολεία και πανεπιστήμια, δίνοντας διαλέξεις και ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους για να ...αγαπήσουν τη ζωή!
Το επίσημο site του Nick Vujicic είναι εδώ

και ένα βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους και θέμα "Προοπτική-Όραμα-Επιλογές" που βρήκα με τη βοήθεια της Roadartist και της Γιώτας Παπαδημακοπούλου.


Και
τo άρθρο του Παπαδάκη Χάρη Από την Άγονη Γραμμή

Κάποτε πριν δεκατέσσερα χρόνια γνώρισα μια κοπέλα, που την έλεγαν Ωραιοζίλη και την φωνάζαμε χαϊδευτικά Ζήλεια (το πρόσωπο είναι υπαρκτό, υπάρχει και Αγία Ωραιοζίλη). Εκείνο το διάστημα είχα έντονα προσωπικά προβλήματα και δεν γελούσα ποτέ, αντίθετα με την Ωραιοζίλη που γελούσε πάντα. Μια μέρα με ρώτησε γιατί δεν γελάω και είμαι πάντα κατσούφης και της εξήγησα το πρόβλημα μου.

Α! μου λέει μη σκας, θα σου πω το φάρμακο της ευτυχίας και θα γελάς πάντα. Άκου «Κάθε πρωϊ που θα ξυπνάς θα στέκεις όρθιος, θα γεμίζεις ένα ποτήρι νερό και θα το πίνεις κοιτώντας τον ουρανό»

Απόρησα και ζήτησα να μου εξηγήσει, πώς θα είμαι ευτυχισμένος με ένα ποτήρι νερό.

Ξαναγέλασε και μου είπε:

«Στέκεις όρθιος, άρα έχεις τα πόδια σου. Πιάνεις το ποτήρι, άρα έχεις τα χέρια σου. Ανοίγεις τη βρύση και ακούς το νερό που τρέχει, άρα έχεις τα αυτιά σου. Πίνεις νερό, άρα έχεις τα χείλη σου και τη γλώσσα σου. Βλέπεις τον ουρανό, άρα έχεις τα μάτια σου. Σκέψου, πόσα άτομα την ίδια στιγμή στον κόσμο δεν έχουν πόδια, δεν έχουν χέρια, δεν έχουν αυτιά, δεν έχουν χείλη και γλώσσα, δεν έχουν μάτια. Άρα έχεις τα πάντα, είσαι ευτυχισμένος, μην είσαι κατσούφης, γέλα!»

Εφαρμόστε τη συνταγή φίλοι μου. Ας ξεχάσουμε τις μικρότητες, είμαστε τυχεροί που τα έχουμε όλα, είμαστε ευτυχισμένοι, να γελάμε κάθε μέρα.





3 σχόλια:

roadartist είπε...

Πολύ όμορφη προτροπή, πολύ σοφά τα λόγια εκείνης της κοπέλας. Σε ευχαριστούμε.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Για τον Nick συμπτωματικά έγραψα κι εγώ πριν μερικές μέρες από σχετικό mail που έλαβα! Πραγματικά ένας υπέροχος άνθρωπος!

Φωτεινή S είπε...

@Γιώτα Παπαδημακοπούλου,
Να σου πω την αλήθεια, Γιώτα μου,
επειδή σε παρακολουθώ το είχα δει, όταν όμως ήθελα να κάνω ανάρτηση μετά από κάποιες μέρες, δεν θυμόμουν πού αλλού το είχα δει κι έτσι ανάφερα μόνο την Roadartist. Θα επανορθώσω πάραυτα.