Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί-Νίκος Ξυλούρης

34 χρόνια από την Τούρκικη εισβολή στην Κύπρο


Στίχοι: Γιώργος Σκούρτης

Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί

κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές

την πρώτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

αδέρφια πήραν οι οχτροί

κι εμείς κοιτούσαμε τις κοπελιές

την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

φωτιά μας ρίξαν οι οχτροί

κι εμείς φωνάζαμε στα σκοτεινά

την τρίτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

σπαθιά κρατούσαν οι οχτροί

κι εμείς τα πήραμε για φυλαχτά

την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

μοιράσαν δώρα οι οχτροί

κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά

την πέμπτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

κρατούσαν δίκιο οι οχτροί

κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια

σαν κάθε μέρα

H Μερόπη τα λέει καλύτερα

5 σχόλια:

δεσποιναριον είπε...

Και μολις χτες ακουσα στα νεα οτι ο Ιωαννιδης ζητησε να βγει για λογους υγειας. Ολα εχουν ενα σωστο ταιμινγκ τελος παντων.
Ασχετο με την κυπριακη τραγωδια τωρα ενα σχολιο. Πως φαινεται ο τεχνοκρατης παιδι μου. Εχεις γεισει το μπλογκακι με τζεοκλοκια με τζεοκαουντερς και οτι τζεο διαθετει το νετ. Αναβοσβηνουν φωτακια, λεω παω στη ντισκο της Φωτεινουλας.
Καποια στιγμη πρεπει εμεις οι δυο να ανταλλαξουμε σπουδαστικες εμπειρειες, ξερεις τοτε με τα θεοδολιχα και τους χωροβατες. Τι ομορφα χρονια!!! Φιλακια υπερατλαντικα!

Φωτεινή S είπε...

Δεσποινάκι,
εμένα αυτά μ' αρέσουν στα blog.
Τα διάφορα widgets (έτσι δεν τα λένε). Η μανία μου όταν άνοιξα το μπλογκ ήταν να μάθω να βάζω φωτογραφίες, βίντεο ξένα, βίντεο δικά μου, μουσική με διάφορα ραδιοφωνάκια και playlist. Είχα αφηνιάσει. 'Ωρες ατέλειωτες να ρωτώ όσους ήξεραν, αγγελίες στο μπλογκ, 'ο,τι θέλεις!
Στα γραφτά δεν είμαι και τόσο καλή, αλλά τεχνολογία... όση θέλεις.
Ένας λόγος που δεν προχωράω και το blog στη wordpress (παρόλο που το έχω ανοίξει), είναι που δεν ξέρω ακόμα πώς να βάζω φωτο, μουσικές κλπ.
Φιλάκια μεσογειακά!

δεσποιναριον είπε...

Φωτεινουλα, οταν ειχα μπλογκ στο μπλογκερ τα ειχα δοκιμασει ολα. Καπου μετα επηξε ο τοπος και μετα αποφασισα να μεταφερθω στην πρες. Εκει υπαρχουν περιορισμοι με αυτα τα κολπακια. Αλλα εχει τοσα αλλα που μου αρεσουν. Δεν ειναι τοσο φιλικη οσο ο μπλογκερ χρειαζεται περισσοτερη πειρα αλλα αυτο ηταν για μενα αυτο που λες προκληση. Οσο για τις φωτογραφιες μπορεις να φερεις απο τον κομπιουτερ σου πατωντας πανω απο το ποστ add media add picture και να ακολουθησεις το μενου, Η μπορεις απο το ιντερνετ να φερεις μεσα στο ποστ φωτογραφια με ενα απλο "drag" Δοκιμασε το να δεις δεν ειναι δυσκολο. Παντως σε καταλαβαινω, κι εγω τα παλευω.. αλα οταν πια τα πετυχω ψαχνω για κατι αλλο. Φιλια.

Φωτεινή S είπε...

Μόλις βρω χρόνο θα το ψάξω καλύτερα. Κι εγώ θέλω διαρκώς να ανακαλύπτω καινούρια πράγματα.
Πολλά φιλιά

Unknown είπε...

Φωτεινουλα το ακουσα ειδα και το βιντεο ,πραγματι ωραιο.Και εμενα μ'αρεσει να βαζω φωτογραφιες ,αλλα οπως σου γραφει το δεσποιναριον στην word press ειναι πιο δυσκολα απο το μπλοκερ και αυτοι οπως με πληροφορησαν ειναι για να αποφευγει τους ιους.Βεβαια εγω και λογω ηλικιας δεν τα καταφερνω και τοσο με την τεχνολογια οποτε το ριχνω στ γραψιμο,διαφορετικα αγκαρευω το γιο μου τον μικρο που διαμαρτυρεται γιατι μονιμως βαριεται.Διαβασα σαυτα που μου γραφεις για το βιβλιο θα σου απαντησω.ελευθερια