Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον άδικο χαμό του 21χρονου φοιτητή στο Ρέθυμνο

Χωρίς πανώ, χωρίς συνθήματα, αλλά μόνο με τη βουβή δύναμη της ψυχής ρεθυμνιώτες, φοιτητές, φορείς και εκκλησία διαδήλωσαν χθες το απόγευμα ζητώντας το αυτονόητο: να ζουν ασφαλείς στον τόπο που αγαπάνε, στον τόπο που ζουν και δραστηριοποιούνται καθημερινά.
Περίπου δύο χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους και σιωπηλά “είπαν” ότι επιτέλους τα κρούσματα βίας και εγκληματικότητας πρέπει να πάρουν τέλος. Στο μυαλό τους είχαν τον Μανώλη Χορευτάκη, τον φοιτητή που έγινε αθώο θύμα του παραλογισμού, το παιδί που χάθηκε άδικα πριν από μία εβδομάδα ακριβώς, που με το θάνατό του “ξύπνησε” και πάλι το αίσθημα αγανάκτησης των πολιτών.
Συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο. Φοιτητές, φίλοι του Μάνου, αλλά και φοιτητές που ποτέ δεν τον είχαν γνωρίσει. Απλοί ρεθυμνιώτες, που μαζί με τα παιδιά τους δήλωσαν πως θέλουν να τα μεγαλώσουν σε μία κοινωνία καλύτερη και ασφαλέστερη. Ήταν και οι φορείς εκεί, διασπαρμένοι μέσα στον κόσμο και ιερείς που προσεύχονται στη μνήμη του Μάνου, αλλά και όλων των αθώων θυμάτων.
Ζητούν να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να βγουν στους δρόμους.
Αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης και ταυτόχρονα αλλαγή νοοτροπίας και ανάληψη των ευθυνών από όλους τους αρμοδίους είναι το ζητούμενο και αυτή τη φορά ελπίζεται ότι τα λόγια δεν θα μείνουν λόγια, αλλά θα γίνουν πράξεις και πραγματικό αποτέλεσμα.
Η πορεία, περνώντας από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατέληξε στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου οι συμφοιτητές του Μανώλη Χορευτάκη διάβασαν το ψήφισμα που εξέδωσαν και έδωσαν ραντεβού για το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, στις 10 π.μ., στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη για να προχωρήσουν μέχρι το σημείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο φίλος τους.
Στην ίδια κινητοποίηση, το παρών δήλωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΝ στο Ρέθυμνο, η οργάνωση Ρεθύμνου της Νεολαίας του Συνασπισμού, η ΠΑΣΠ Ρεθύμνου, αλλά και η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών, που κάλεσε με ανακοινώσεις τους σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο όλους τους Pεθυμνιώτες, προκειμένου να διεκδικήσουν λύση εδώ και τώρα.










πηγή: goodnet.gr

2 σχόλια:

panagiota είπε...

Καλύτερα θα ήταν να ζούσε το παλληκάρι...
Καλησπέρα Φωτεινή,τι να πω? Ανθρωποι-τέρατα καταντήσαμε...

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Καλησπέρα Φωτεινή μου!

............................