Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Earth Hour 2008

Αναδημοσίευση άρθρου απο: Roadartist Κοσμικός άξονας




29 Μαρτίου 2008 έρχεται η ώρα που πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια και να κλείσουμε τα φώτα.
Στις 8 το απόγευμα και για μία ώρα ο κόσμος θα συντονιστεί στην "Ώρα της Γης".


Το Earth Hour είναι μια πρωτοβουλία που άρχισε για πρώτη φορά στις 31 Μαρτίου 2007 στο Σίντνεϊ της Αυστραλίας υπό την αιγίδα της

WWF με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος από τις καταστροφικές κλιματολογικές αλλαγές και την υπερθέρμανση του πλανήτη.


Αυτή η συγκριτικά μικρή - σε παγκόσμιο επίπεδο - συμμετοχή των 2μιση εκατομμυρίων ανθρώπων που έσβησε τα φώτα και έκλεισε τις περιττές ηλεκτρονικές συσκευές είχε θεαματικά αποτελέσματα αφού η εξοικονόμηση ενέργειας όπως προέκυψε από σχετικές έρευνες ήταν σημαντικότατη.


Στις 29 Μαρτίου 2008, η κοινή αυτή προσπάθεια παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις αφού καλούνται να πάρουν μέρος όλες οι μεγαλουπόλεις της υφηλίου με τη συμμετοχή 30 εκατομμυρίων πολιτών αλλά και χιλιάδων επιχειρήσεων.


Με τις πρόσφατες ενοχλητικές διακοπές της ΔΕΗ στην ηλεκτροδότηση της χώρας μας, μια τέτοια προσπάθεια ενδεχομένως να ακούγεται οξύμωρη αλλά σε καμία περίπτωση δεν παύει να μας αφορά αφού η απειλή για το περιβάλλον συνεχίζει αδίστακτα.


Καλώ λοιπόν τους όποιους ευαισθητοποιημένους να το διαδώσουν και να συμμετέχουν σε αυτόν τον κοινό αγώνα για το μέλλον του πλανήτη μας.


29 Μαρτίου 2008 - 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος - Ώρα της Γης


Για περισσότερες πληροφορίες

Earth Hour 2008


και η Γλαρένια όμως έχει το ίδιο θέμα : http://aspastosblogspotcom.blogspot.com/2008/03/blog-post_24.html

5 σχόλια:

Roadartist είπε...

Να είσαι καλά .. για την αναδημοσίευση! Νομίζω οτι όλοι πρέπει να ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ τα φώτα και να δειξουμε με το τρόπο μας οτι η γη μας νοσεί.. ΠΡΕΠΕΙ να γίνει κατι..
ΦΙΛΙΑ :)

Φωτεινή S είπε...

Αγαπητή Roadartist,
πάντα ό,τι βρίσκω καλό και χρήσιμο είμαι πρόθυμη να το αναδημοσιεύσω. Συγγνώμη μόνο, γιατί δεν ξέρω να μετονομάζω τα link στο κείμενο και φαινόταν πολυ άσχημο το μακρυνάρι με το link της ανάρτησής σου κι έτσι έβαλα το όνομά σου χωρίς να μπορεί να μπει κάποιος σε σένα από το σημείο αυτό.
Φιλιά!

Φωτεινή S είπε...

To τζάκι ήταν αναμμένο, είχα γεμίσει το σαλόνi με κεριά, κατέβασα και τον γενικό και κοίταξα από το μπαλκόνι μου την πόλη κάτω.
Κανείς δεν έσβησε τα φώτα του.
Ακόμα και το κάστρο της Φορτέτζας ήταν ολόφωτο!
Kρίμα!

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Ένα πολύ φωτεινό και χαρούμενο μήνα σου εύχομαι :)

Φωτεινή S είπε...

Αμάλθεια,
σ' ευχαριστώ πολύ.
Επίσης, και σ' εσένα καλό μήνα.
Ελπίζω, εδώ που τα λέμε, να είναι καλύτερος από τον Μάρτη.